2.8° C
Предимно облачно
toggle

Инж. Добромир Добрев:15 септември символизира стремежа към духовност, наука и просвещение

15 септември 2023
image

     В първия ден на новата 2023/2024 учебна година имам привилегията да отправя приветствие за здраве и успехи към всички Вас! 15 септември събира в себе си вълнение, трепет, очаквания и надежди. Това е денят, който символизира стремежа към духовност, наука и просвещение.
И тази година много първокласници за пръв път ще влязат в класните стаи.
     Скъпи деца,
     За Вас първият учебен ден е специален празник. Прекрачете уверено прага на училището! Очакват Ви прекрасни дни, в които ще научите  много, водени от Вашите първи учители, които ще бъдат най-верните Ви спътници в пътешествието на знанието. Ще намерите нови приятели, ще откриете нови светове. Бъдете здрави, любознателни, търсещи, искащи и можещи!
     Скъпи ученици,
     Предстои Ви да изкачите следващо стъпало по пътя на знанието. Бъдете постоянни и не губете желанието си за усвояване на нови знания, защото те Ви правят силни и уверени в себе си млади хора! Разгръщайте талантите си, бъдете уверени, упорити, амбициозни. Знанието е неоспорим Ваш капитал, който не може да загубите.  И не на последно място – уважавайте Вашите учители! Благодарение на безценната им помощ, пред Вас няма да има непреодолими бариери!
     Уважаеми учители,
     Благодаря Ви, че сте тук – готови да изпълнявате отговорната си мисия –  да учите децата ни! Вие сте тези вдъхновители, които превръщате училището в свят на духовно богатство, знание и грамотност. Продължавайте да бъдете все така всеотдайни в работата си. Желая Ви здраве, сили и упоритост, за да се преборите с трудностите, пред които се изправяте ежедневно. Нека любовта на Вашите ученици бъде най-ценния подарък за труда Ви!
     На всички Вас желая здрава, успешна и пълноценна учебна година!
инж. Добромир Добрев
Кмет на Община Горна Оряховица

 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени