2.8° C
Предимно облачно
toggle

Инж. Добромир Добрев: Честит празник на словото, на духа, на културата

24 май 2020
image

Уважаеми представители на науката, културата и изкуството,
Директори и учители,
Скъпи ученици,
 
Поздравявам Ви по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май!
Този светъл празник е посветен на почитта пред делото на Светите братя Кирил и Методий, на всички духовни радетели, съхранили през вековете нашата словесност и култура, както и на тези, които със своя неуморен труд и творческа енергия продължават делото им, за да ни дарят с духовни сили и културен разцвет.
С гордо вдигнати глави честваме 24 май – озарен от щастливи усмивки, обсипан с цветята на нашата признателност към учителите, дейците на културата и науката.
На тази свята дата от българския календар искам да благодаря за усилията и постигнатите успехи на горнооряховските ученици, учители, журналисти, писатели, художествени ръководители и творци – всички които допринасят за укрепването на община Горна Оряховица като културен център. 
На всички Вас, които градите българския храм на знанието и посвещавате времето си за развитието на родната наука и изкуство, желая здраве и вдъхновение за нови творчески идеи и изяви!
Нека науката и изкуството разкриват пред всички нас нови върхове, които да преодоляваме с желание и лекота! Нека ги съхраняваме и влагаме в основите на българската идентичност, вдъхновявайки нашите потомци!
Честит празник на словото, на духа, на културата!
 
инж. Добромир Добрев                                  
Кмет на Община Горна Оряховица                                                                          

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени