2.8° C
Предимно облачно
toggle

Инж. Добромир Добрев: Първият учебен ден е празник на духа и знанието

15 септември 2022
image

                      Уважаеми учители,
                      Скъпи ученици,
        Първият учебен ден е празник, който посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Този ден събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Той символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение. 15 септември е празник, който отбелязваме с радост и надежда за по-добро бъдеще за децата ни.
Скъпи ученици, първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, независимо дали стъпва на училище за първи път или за поредна година.
Този ден Вие поемате по нов път – понякога непознат, но винаги изпълнен с предизвикателства. Това е  най-ценният път – пътят на просвещението, на знанията, на мъдростта, които ще Ви дадат сили да преодолявате препятствия и да се справяте с трудностите, които ще Ви научат да бъдете хора. Знанието е това, което ще Ви направи уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То ще Ви отвори нови врати. Ще Ви даде нови възможности. Ще Ви помогне да успеете в живота и да бъдете победители. И не забравяйте, че Вие сте тези, които създават утрешното общество, които ще съхраните България и българското.
Уважаеми учители,
необикновен и неповторим е всеки миг в училище, всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало. Да бъдеш учител, това е голямо богатство и огромна отговорност. Вие имате невероятната възможност да бъдете творци, откриватели, имащи прекрасната способност да изградите основата на знанието и творчеството, да показвате пътя към красотата, към щастието и към любовта, да откривате талантливите, да подавате ръка на тези, които се нуждаят и да подготвите всяко едно дете за най-строгия учител – живота и за най-мъдрия учител – книгата. Нека любовта на учениците бъде най-ценното признание за отговорния Ви труд.
Пожелавам Ви с воля и мъдрост да следвате избрания от Вас път, за да съхраните духа на българското просвещение, на българската народност.
На всички пожелавам добро здраве, много сили, бодрост и вдъхновение през новата учебна година.

НА ДОБЪР ЧАС!
  
инж. Добромир Добрев 
Кмет на Община Горна Оряховица                                 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени