2.8° C
Предимно облачно
toggle

Инж. Добромир Добрев удостои с „Почетен знак на Горна Оряховица служителите от сектор „СОД“ за участието им в спасителните дейности след земетресението в Турция

24 февруари 2023
image

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев удостои с „Почетен знак на Горна Оряховица“ служителите от Сектор „СОД“ – Велико Търново, участвали в спасителните дейности след разрушителното земетресение в Турция. Отличието получиха младши експерт Калин Йорданов, младши експерт Николай Николов, младши експерт Милко Николаев, младши експерт Минчо Минчев, младши инспектор Веселин Гочев, младши инспектор Николай Бонев и младши инспектор Мирослав Маринов. Те са част от международния модул за търсене и спасяване в градска среда /MUSAR/.
Екипът бе на 11 дневна мисия в Турция, където, заедно със свои колеги от Венецуела, Китай, Полша и Турция е помагал за спасяването на хора, затрупани под развалините в градовете Бесни и Адъяман. Българският модул е участвал в спасяването на 4 души – 2 жени един мъж и едно дете.
Инж. Добрев разговаря с екипа за спасителната мисия в Турция и изрази благодарност от свое име и от името на жителите на общината за самоотвержената им работа. На срещата в Гербовата зала присъстваха и заместник-кметът Григор Минков и началникът на сектор "Специализирани оперативни дейности" при РДПБЗН - Велико Търново Стефан Личев. Инж. Добрев апелира към държавата за подобряване на базата, в която се намират и работят спасителите. Трябва да се чувствате добре на работното си място, защото виждаме, че в последно време все по-често се налага да прибягваме до помощта на тези спасителни отряди, коментира инж. Добрев.
След удостояването с „Почетния знак“, спасителите положиха подписите си в Летописната книга на Горна Оряховица.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени