2.8° C
Предимно облачно
toggle

Избирателите под карантина могат да подават заявление за гласуване с подвижна избирателна урна

02 ноември 2021
image

Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация могат да подават заявление за гласуване с подвижна избирателна урна на предстоящите избори на 14 ноември. Централната избирателна комисия утвърди бланка-образец на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия.
Заявлението може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс, както и по електронен начин през интернет страницата на ЦИК или на съответната община по адреса, на който избирателят е поставен под задължителна карантина или задължителна изолация. В заявлението се посочват имената на избирателя, ЕГН (личен номер), постоянен адрес и адресът на карантиниране.
Към заявлението не се прилагат документи, освен пълномощно в свободен текст в случаите, в които се подава чрез пълномощник, като не се изисква нотариална заверка.
На територията на всяка община се назначава най-малко една подвижна СИК при наличие на не по-малко от 7 избиратели, поставени под задължителна карантина и задължителна изолация съгласно Закона за здравето, и заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия.
Заявлението за гласуване с подвижна урна е публикувано в прикачения файл. 

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Заявление за гласуване с подвижна урна на избиратели, поставени под карантина или задължителна изолация 32 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени