2.8° C
Предимно облачно
toggle

Изработване на дизайнерски гел свещи в последната „Семейна събота“ на 2 септември

30 август 2023
image

На празничния за Долна Оряховица 2 септември, в последната Семейна събота организаторите канят всички участници, жители и гости на града на нова среща с изкуството.
В последното издание за този сезон посетителите ще се запознаят с оригинален и интересен начин за съхранение на летни спомени. В творческото ателие ще научат как да изработят прозрачни гел свещи с морска, цветна и ароматна декорация. Така всеки участник ще се превърне в дизайнер на своите запечатани в свещ летни емоции.
За метода на направа на свещите ще разкаже специалният гост Елеонора Маркова. С нейна помощ всеки желаещ ще може да създаде своя неповторима ръчно изработена гел свещ, която е идеална за подарък или декорация на дома.
Материалите за изработване на свещите са напълно безвредни, от естествени материали, като не са необходими специални предпазни мерки по време на работа с тях. Значително предимство на гел свещите е свързано с тяхното много по-ярко горене в сравнение с парафиновите разновидности. Също така за тях е характерно, че процесът на изгаряне е 3-4 пъти по-дълъг от обикновените.
На 2 септември работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени