2.8° C
Предимно облачно
toggle

Изтича срокът, в който се приемат предложения за „Почетен гражданин на Горна Оряховица“

12 април 2024
image

До 15 април могат да бъдат правени предложения за тазгодишния носител на званието „Почетен гражданин на Община Горна Оряховица“, както и за награди за принос в различните обществени сфери.
Отличията се присъждат по регламента на общинската Наредба за званията, наградите и отличията.
Със званието „Почетен гражданин на община Горна Оряховица“ се удостояват изтъкнати български граждани, които имат изключителни заслуги и принос в областта на образованието, културата, спорта, научните изследвания, здравеопазването, социално-икономическото развитие, стопанската дейност и др., както и граждани, които са свързали дейността си с града и общината и са допринесли за развитието им. Носители на званието могат да бъдат и чуждестранни граждани със значителен принос за града и общината, лица, проявили смелост, доблест и героизъм за благото на Горна Оряховица, а също и световни или олимпийски шампиони.
Отличията се присъждат ежегодно и се връчват по време на тържествена сесия на празника на Горна Оряховица – 29 май.
Предложенията се внасят в писмен вид до председателя на Общинския съвет. Номинациите трябва да бъдат добре обосновани, с изчерпателна и достоверна мотивация. Предложения, подадени след изтичане на срока  не се разглеждат.
Всички подробности, относно номинациите и условията за присъждане на отличията са описани в Наредбата. С тях може да се запознаете, чрез следния линк - https://www.g-oryahovica.bg/files/files/files/Naredba_za_zvaniata_nagradite_i_otli4iata-96706401-63256452.pdf

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени