2.8° C
Предимно облачно
toggle

Капсула на времето вградиха в сградата на училището абитуриентите от СУ „Георги Измирлиев“

12 май 2022
image

„Да съзиждаме с добро, светлина и надежда! Да строим мостове помежду си, обединени под родния трибагреник чрез многообразието на човешките личности! Да бъде светиня за нас знамето на СУ „Георги Измирлиев!“. Това е записано в посланието за историята, което оставя Випуск 2022 на Гимназията. Текстът бе поставен в капсула и бе вграден в сградата на училището с пожелание тя да бъде отворена след 10 години. Така дванадесетокласниците поставиха една нова традиция, която ще бъде продължена от следващите випуски.
Това бе и началото на церемонията по изпращане на абитуриентите от СУ „Георги Измирлиев“. Да ги аплодират в двора на училището се събраха от най-малките до най-големите ученици, заедно със своите учители.
За вас изминаха 12 г. на труд и постоянство, на сълзи и усмивки, на изпитания на волята и характера. Пътя на съзряването минахте не сами, а подкрепяни, напътствани и вдъхновявани от своите учители. Ако сега имате вярата, че сте успели, дължите го на тях. Благодарете им и следвайте пътя, който сте избрали. Дайте на света Випуск 2022, пожела на абитуриентите директорът на СУ „Георги Измирлиев“ Криси Аврамова. Бъдете здрави и успявайте. Накарайте учителите си да се гордеят с вас, обърна се към момчетата и момичетата заместник-кметът Григор Минков, който бе гост на церемонията по изпращането.
По време на празника по забавен начин бе направена кратка ретроспекция за училищните години на Випуск 2022. За всеки от завършващите имаше специална грамота, която описва типична за негова черта.
Титлите Мис и Мистър на 12 „а“ клас получиха Ралица Йорданова и Янислав Цачев, а на 12 „б“ – Силвана Ахмедова и Емил Николов.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени