2.8° C
Предимно облачно
toggle

Кметът Николай Рашков проведе работна среща с индустриалци от Горна Оряховица

07 декември 2023
image

Регулярен осведомителен бюлетин от Община Горна Оряховица ще започнат да получават ръководствата на предприятията и големите фирми в града, стана ясно при първата среща на кмета Николай Рашков с работодатели от региона. С бюлетина, който ще се изпраща по електронна поща, предприемачите ще бъдат информирани за това, което се планира на местно ниво. Целта е пълна прозрачност в работата на местната администрация, какъвто модел на управление следва новият кмет.
По време на срещата Николай Рашков беше категоричен, че хората, на които се гради местната икономика, със своя капацитет и работещи идеи, трябва да бъдат партньори на общината. „Искам гласът на индустриалците да се чува“, категоричен беше той.
Пред близо 30 представители на горнооряховските компании кметът заяви, че проектите, които занапред ще разработва Общината, ще бъдат смислени и изцяло съобразени с реални потребности на гражданите.  
Николай Рашков запозна бизнеса с текущите задачи, по които с екипа си работи, както и с проблемите, на които се е натъкнал, поемайки управлението на общината, преди по-малко от месец. Предизвикателствата са, от чисто битови, като неработещи светофари и непригодна снегопочистваща техника, до такива като огромните финансови корекции, наложени от управляващия орган по проекта за подмяна на стари печки с екологични уреди за отопление.
На срещата беше обсъдена и визията за развитие на общината през следващите години.
Някои от големите работодатели поискаха администрацията да заработи така, че да не забавя повече техни проекти. Според Николай Рашков, с новоназначените заместник-кметове, разликата с досегашния модел на работа скоро ще стане видима.
Подобни срещи Рашков ще инициира и занапред, категоричен беше той по време на тази първа работна среща между местната власт и бизнеса в Горна Оряховица.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени