2.8° C
Предимно облачно
toggle

Кметът Рашков благодари на фирмите, които се включиха в справянето с последиците от опасните метеорологични условия

28 ноември 2023
image

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков отправя благодарност към всички местни фирми, които в понеделник откликнаха на призива му да се включат с техника и работна сила в разчистването на града от сняг и нападали дървета.
До апела на новия кмет се стигна, след като стана ясно, че общинското предприятие, ангажирано със снегопочистването, няма достатъчно личен състав, нито техника, за да се справи с последиците от обилния мокър сняг, придружен със силен вятър, заради които държавата обяви "червен код" за опасни метеорологични явления в региона. В община Горна Оряховица бе въведено и частично бедствено положение.
Благодарение на общите усилия на всички, които откликнаха, основните тротоари са освободени от снежната покривка, разчистени са и повечето малки квартални улици. Отстранени са стотици нападали клони и дървета.
Отново с подкрепата на местна фирма, във вчерашния следобед беше възстановено и движението в отсечката Драганово – Долна Оряховица, която беше блокирана от 4-метрови преспи, причинени от снегонавявания.
Към момента няма необходимост от допълнителна външна помощ, увери кметът Рашков. По думите му координатите на всички, отзовали се местни дружества ще бъдат обобщени и запазени в списък, за да може и занапред общината да се обръща към тях при нужда.
Благодарност кметът изразява и към всички граждани, които, спазвайки правилата, добросъвестно разчистиха снега пред домовете и търговските си обекти.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени