2.8° C
Предимно облачно
toggle

Коледно-новогодишните прояви и атракции, организирани от Община Горна Оряховица са стрували общо 51 921 лв., реализирани са и постъпления

31 януари 2024
image

Всички тържества и прояви, които Община Горна Оряховица организира във връзка с коледно-новогодишните празници, струват на данъкоплатците 7 834 лв. Това показва счетоводна справка за периода от 6 декември м.г., когато грейнаха светлините и започнаха празненствата, до 15 януари 2024 г., когато бяха демонтирани ледената пързалка и коледното селце. За това време са реализирани приходи в общ размер 44 087 лева и разходи – 51 921 лева.
Постъпленията са от експлоатация на пързалката – 17 887 лв., от наеми за павилионите в коледното селце – 1300 лв. и дарения от 14 юридически лица – 24 900 лв. Отделно от това, дарители са осигурили лакомства и вафли за децата.  
Разходи за периода са направени по поддръжка, монтаж и демонтаж на ледената пързалка – 18 109 лв.
Всички атракции и програми в празничния месец – гост-изпълнителите в „Звездната седмица“, Огненото шоу, Детската коледна фиеста с любими анимационни герои, празничните концерти, включително новогодишния концерт и новогодишната заря, са стрували общо 33 812 лв.
Повечето събития от празничния календар се проведоха на централния площад „Г. Измирлиев“ и събраха хиляди жители и гости на община Горна Оряховица.

"Мисля, че можем да надграждаме и в следващите години да имаме още по-богати празнични програми, които да сплотяват общността ни и същевременно да не бъркат в джоба на данъкоплатците", коментира кметът Николай Рашков.
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени