2.8° C
Предимно облачно
toggle

Курсанти демонстрираха снаряжение и екипировка, представиха пред горнооряховски младежи плюсовете от обучение в Националния военен университет

21 февруари 2024
image

Демонстрации на умения за боравене с учебно оръжие, на снаряжение и специфична екипировка направиха представители на Националния военен университет пред горнооряховски младежи. На събитието, което се проведе в зала 1 на Общината присъстваха кметът на Горна Оряховица Николай Рашков и зам.-кметът Петя Иванова.
Срещата е част от поредицата събития, с които местната власт подпомага кариерното ориентиране на младите хора в Горна Оряховица.
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ във В. Търново представиха учебните специалности във висшето заведение, академичната му структура, както и неговата история.
Обучението в НВУ има много предимства като отлична материална база, битови удобства и условия за спорт, но също така и сигурна професионална реализация. Сред плюсовете са още стипендиите за курсантите и високи стипендии за отличен успех. Това разказа четвъртокурсник от мотопехотни и танкови войски, който паралелно с военните дисциплини изучава и „Национална сигурност“.
По думите на серж. Ралица Василева пък, обучението по военните специалности не бива да плаши слабия пол.  
На събитието, организирано от Общината присъстваха завършващи тази година младежи, на които предстои да изберат своя път на развитие, а също по-малки ученици от горнооряховските училища
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени