2.8° C
Предимно облачно
toggle

Малки и големи горнооряховчани спортуваха заедно в Световния ден на предизвикателството

20 май 2024
image

Община Горна Оряховица се включи Световния ден на предизвикателството, организиран в събота, 18 май, по инициатива на Българска федерация спорт за всички.  
Проявата е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население и се проведе с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.
Много жители от различни възрасти и цели семейства спортуваха заедно в парк „Детски кът“ в съботния ден. Много  забавни занимания, музика, зумба, футбол, тенис на маса, баскетбол и волейбол бяха осигурени за всички, включили се в предизвикателството.
В спортния празник участваха и представители на Баскетболен клуб „Локомотив“, ОФК „Локомотив“, СК тенис на маса „Локомотив - 50“, Волейболен клуб „Импулс“, СК ветерани спортисти “Локомотив 2004“ , спортен център „Блуминг“. и много деца с техните родители отбелязаха Световния ден на предизвикателството, като спортуваха активно. Имаше участници във всяка възрастова група - от тъкмо проходили деца, играещи на малки баскетболни кошове до възрастни хора, които правиха гимнастика за здраве.
Спортният куб на ветераните спортисти „Локомотив 2004“ представи своето съчетание „Всичко е наред“, с което участват в състезания и представят Горна Оряховица.
Събитието бе посветено и на 17 май – Ден на българския спорт. Всички участници получиха награди от Българска федерация спорт за всички и от Община Горна Оряховица.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени