2.8° C
Предимно облачно
toggle

Манастир „Св. Пророк Илия” отново бе домакин на инициативата „Камбана за живот на Земята”

24 октомври 2020
image

Със Света литургия в горнооряховския манастир „Св. Пророк Илия” започна днес инициативата „Камбана за живот на Земята”.
Празничната служба за здраве и благоденствие на жителите на Община Горна Оряховица и за мира по света, бе отслужено от отец Димитрий.
На службата присъстваха заместник-кметовете Неколай Георгиев и Пламен Мадемов, Милена Николова, началник отдел „Хуманитарни дейности”, служители на общинска администрация и граждани.
Отец Димитрий отправи благослов към жителите на Община Горна Оряховица. Към горнооряховчани се обърна и заместник-кметът Николай Георгиев. Нека сме благодарни, че градът ни не е застигнат от някакво зло или природно бедствие, нека се уповаваме на вярата в доброто, за да вършим добри дела, с които да сме полезни един на друг, каза Николай Георгиев.
Заместник-кметът, заедно с отец Димитрий удариха Камбаната, превърнала се в символ на манастира.
От 1995 г. камбаната на манастир „Св. Пророк Илия” е обявена за „Камбана за живот на Земята” от ООН. Тогава Горна Оряховица е била домакин на форум по повод 50-та годишнина на организацията. Всяка година на 24 октомври, когато се отбелязва Денят на ООН, тя бие, за да известява за надвисналата заплаха от екологична катастрофа над планетата.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени