2.8° C
Предимно облачно
toggle

На 13 юли ще се проведе втората Семейна събота в Исторически музей - Горна Оряховица

09 юли 2024
image

Ваканционната програма на Исторически музей – Горна Оряховица продължава на 13 юли с втора събота, посветена на музикалните инструменти и народната музика.
            Фамилните занимания започват в 10.00 часа с новите предизвикателства в музейната игра „Пътешественикът и тези чудни, чудни вещи“. С нея посетителите влизат в ролята на пътешественици във времето – откриват старинни предмети от фонда на музея, които трябва да бъдат „пренесени“ в правилното време и да се позиционират в подходяща музейна експозиция. Най-добрите участници получават специални музейни награди.
            След играта посетителите могат да се включат в лятната образователна програма „Роден край – ритми, багри, следи в земята“. Във втора поредна събота ще бъдат представени музикалните инструменти и тяхната роля в богатството на народната ни музика. В съботното ателие, озаглавено „Заситнила гъдулчица“, гост демонстратори ще бъдат гъдуларят Ангел Ангелов и танцов фолклорен клуб „Балканика“ с художествен ръководител Петър Петърчев.
Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея, като и най-новите – „Археологически разкопки в община Горна Оряховица“ и образователната с VR-очила „Да уловим времето“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени