2.8° C
Предимно облачно
toggle

На 14 август ще се състои първата от поредицата „Семейни съботи“ в Етнографски музей Долна Оряховица

12 август 2021
image

От 14 август започват новите издания на „Семейни съботи в музея”, които за втора поредна година ще де проведат в Етнографски музей Долна Оряховица. Фамилните занимания ще се проведат в четири поредни съботи през лятото до 4 септември.
            Първата събота, на 14 август, ще запознае посетителите с различните тъкачни техники. В двора на Етнографски музей Долна Оряховица ще бъде разположен запазен хоризонтален стан, на който всички посетители ще имат възможност да опитат своите възможности и да научат повече за тъкачеството. За автентичността на процеса ще бъдат осигурени ръчно обагрени прежди от естествена вълна. Ръководител и обучаващ в работното ателие „Румени черги” ще бъде Румена Димитрова, преподавател от СУ „Георги Измирлиев” Горна Оряховица.   
            Работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени