2.8° C
Предимно облачно
toggle

На 14 и 15 април Горна Оряховица посреща участниците в Шестото изложение на младежкото техническо творчество

07 април 2022
image

40 екипа от страната за заявили до сега участие в Шестото издание на конкурса-изложение на младежкото техническо творчество. Форумът ще се проведе на 14 и 15 април в Горна Оряховица, а щандовете ще бъдат разположени в Спортна зала „Никола Петров“. В организацията на Изложението участват Фондация „Милен Григоров“ и Община Горна Оряховица със съдействието на „Ротари клуб”, Федерацията на научно-техническите съюзи и Асоциацията на индустриалния капитал в България.
В конкурса ще се включат екипи от професионални гимназии, технически университети, иновативни фирми и индивидуални участници. Ще бъдат показани разработки в областта на електрониката, електротехниката, софтуера и мехатрониката. Част от екипите ще имат възможност да направят презентациите си чрез мултимедии.
Официалното откриване на Изложението е насрочено за 11.30 ч. на 14 април. Половин час преди това ще започне програма, в която гостите и участниците ще могат да се насладят на изпълненията на оркестър „Джуниър бенд“ от СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново. В първия ден Изложението ще бъде отворено за посетители от 12.00 ч до 17.00 ч.
През втория ден вратите за посещения ще бъдат отворени от 9.30 ч. В 15.30 ч. журито ще обяви резултатите от конкурса и ще връчи награди на победителите. Час по-късно Шестото издание на конкурса-изложение ще бъде официално закрито.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени