2.8° C
Предимно облачно
toggle

Над 1500 мартеници направиха децата от общината за традиционната мартенска изложба

20 февруари 2023
image

Над 1500 мартеници, картички и пролетни сувенири изработиха деца от детски и учебни заведения, както и от социалните услуги на територията на община Горна Оряховица за традиционната мартенска изложба. Експозицията е подредена на втория етаж в Младежкия дом. Преди да бъде открита изложбата, поздрав към всички присъстващи отправиха талантливите малки певици от Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Гергана Пашова.
Гостите на изложбата имаха възможността да се включат и да направят мартенички от вълна, заедно с децата от ДГ „Първи юни“ и гостите от НЧ „Градина – Върбица 1894“ с. Върбица. Така традицията за изработване на червено-белите символи на пролетта бе предадена от големи на малки, чрез своеобразен мост между поколенията.
Откриването на изложбата уважиха представители на общинска администрация, директори на учебни и детски заведения, на социални услуги, родители, деца.
Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 24 февруари.
Мартеничките и сувенирите, ще бъдат дарени на потребителите на Домашен социален патронаж и на гражданите и гостите на Горна Оряховица в рамките на инициативата „Подари усмивка.
Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на общината.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени