2.8° C
Предимно облачно
toggle

Над 200 млади футболисти на „Локомотив“ вече ще тренират на ново игрище

17 февруари 2023
image

Тренировъчен футболен терен с изкуствена настилка вече е на разположение на младите футболисти на „Локомотив“ Горна Оряховица. Лентата на новото съоръжение бе прерязана на специална церемония, на която присъстваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Деница Коева, Григор Минков, Николай Георгиев и Стефчо Алипиев, общински съветници, инж. Петя Богданова – директор на Общинско предприятие „Младежки дейности и спортни имоти и прояви“, представители на фирмата изпълнител на обекта, футболисти, треньори, родители и приятели на спорта.
Футболната общност в нашия град вече разполага с едно дълго чакано съоръжение. Контактите с БФС за изграждането му започнаха още преди няколко години, но поради различни причини не получихме финансиране. Затова с подкрепата на Общинския съвет взехме решение това наше инвестиционно намерение ще бъде приоритетно и ето, че то вече е факт. Пожелавам на всички футболисти от „Локомотив“ много нови успехи и футболни победи. Тази вечер специално съм поканил една футболна майка – Росица Петрова. На многото срещи, които сме правили, тя беше един от най-активните двигатели на идеята да се изгради такъв терен в нашия град. Затова заедно с нея ще прережем лентата на новото съоръжение, каза при откриването инж. Добромир Добрев.
Новият футболен терен е съобразен със съвременните нормативни и строително-технически възможности. Игрището е с вътрешни размери 68 метра и 100 метра с изкуствена тревна настилка. Реалното игрално поле е с размери 64 метра и 92 метра. Зад вратите има разстояние от 4 метра, а от тъч линиите - разстояние от 2 метра.
Осветеността на обекта е осигурена от осем полигонални стълба, на които са монтирани прожектори. Осветлението е изградено от фирма „ХИТ“.
Дренажната система на игрището е изпълнена в план тип „рибя кост“ с цел по-лесно и бързо отводняване. Основните пластове на игрището са с различна фракция и дебелина, върху които е положено изкуствено тревно покритие.
Стойността на договора е 1 344 000 лв., като в тази сума влиза проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи.
Обектът е изграден от „Енел строй” ООД, а строителният надзор е дело на „Канстръкшън супервижън сървисис“ ЕООД.
На новия терен ще имат възможността да тренират всички футболисти на „Локомотив“ като с приоритет ще бъде Детско юношеската школа. Над 200 деца тренират в Школата на „Локо“ и веднага след откриването на терена, малчуганите имаха възможността да изпробват възможностите му.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени