2.8° C
Предимно облачно
toggle

Над 230 деца се забавляваха на празник в двора на горнооряховската противопожарна служба

03 юни 2024
image

Прекрасен детски празник организира по повод 1 юни горнооряховската Районна служба „Пожарна безопасност“. Повече от 230 възпитаници на десет детски градини, както и на ОУ „Иван Вазов”, СУ „Георги Измирлиев” и СУ „Максим Райкович” – Лясковец участваха в забавленията, които се провеждат за 14-та година.
В няколко различни пункта огнеборците бяха подготвили тематични състезателни игри, свързани със спасяване при пожари и наводнения. „Досега винаги сме наблягали на демонстрация на нашата техника. Тази година решихме да дадем възможност на децата да покажат как те виждат, през техния поглед, спасителните действия и да ги научим да бъдат по-внимателни, по-задружни“, обясни инсп. Георги Тодоров, началник на районната служба „Пожарна безопасност“.  
За още по-весело настроение и стимул на малките, различните кътчета в двора на пожарната бяха украсени с плюшени играчки и балони. На открито тази година беше подредена и изложбата с най-добрите детски рисунки, участвали в традиционния конкурс „С очите си видях бедата“.
Победителите в общинския кръг бяха наградени от зам.-кметовете на Горна Оряховица Петя Иванова, инж. Анелия Христова и Даниел Божанков.
При най-малките от 7 до 10 години първото място е за 9-годишната Магдалена Александрова от ОУ „Иван Вазов”, следвана от Теодор Трифонов на 9 г. от СУ „Георги Измирлиев” и Мануела Христова на 8 г. от ОУ „Иван Вазов”.
11-годишната Емоника Николова от СУ „Вичо Грънчаров” е на първо място в групата от 11 до 13 г. Втора е Ивелина Дочева на 12 г. от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Поликраище, а третото място е за 13-годишната Гергана Йосифова от ОУ „Елин Пелин” – Първомайци.
В III възрастова група от 14 до 18 г. първи е Калин Чакъров на 16 г. от ПТГ „Васил Левски”, който за пореден път печели награда от конкурса. Втора и трета са Александра Александрова и Емине Хасанова от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.
Награждаването в Областния етап от надпреварата вече се проведе във Велико Търново, като децата от община Горна Оряховица имат отлично представяне в него.
Най-много са призовете в категорията за деца и ученици от всички образователни училища и центрове за подкрепа и личностно развитие. Трето място в групата на 7-10-годишните е заела Марина Станчева от СУ „Вичо Грънчаров“, второто място е за Теодора Стефанова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В областната възрастова група 11-13 години, третото място е на Димитър Генчев от СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, втората позиция е за дете от същото училище – Жулета Иванова. А първото място в тази група е заслужила Анна Янкова от ОУ „Елин Пелин“ в с. Първомайци.
При втората категория „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразителни изкуства“ в групата 14-18 години, на второто място се е класирала Андрея Аврамова, а първо място е заела Милена Атанасова – и двете талантливи момичета са от СУ „Вичо Грънчаров“.
Рисунките на класиралите се на областно ниво ще вземат участие в националния етап от международния конкурс, който ежегодно се провежда, с цел превенция на произшествията.
И тази година детският празник в пожарната се организира от горнооряховската служба, в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Горна Оряховица.
 
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени