2.8° C
Предимно облачно
toggle

Най-добрите пилоти и автомобили стартират в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2020”

01 юли 2020
image

Най-добрите пилоти и автомобили и тази година ще застанат на старта на Планинско изкачване „Раховец Лясковец 2020”, което ще се проведе на 11 и 12 юли (събота и неделя). Състезанието е ІІ кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.
На 11 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:30 часа до приключване на мероприятието (около 12.30 ч.), за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. „Цар Освободител“ от НЧ „Напредък – 1869“ до кръстовището срещу Общински пазари; ул. „Св. Княз Борис І“ от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова“ до кръговото кръстовище и ул. „Отец Паисий“ до кръстовището с ул. „Иван Вазов“.
След провеждане на административно-техническия преглед, участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Трасето, по което ще се състезават автомобилите е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.
През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 12 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Заповед 2170 от 01.07.2020 г. 90 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени