2.8° C
Предимно облачно
toggle

Най-малките посетители на Празника на горнооряховския суджук ще могат сами да си приготвят захарно петле и да се забавляват в специално шоу за Първи юни

31 май 2024
image

Весела Детска утрин с много смях, музика, игри и изненади ще се състои в събота при откритата сцена до Летния театър в Горна Оряховица. Шоуто ще започне в 10.00 ч., а водещ на специалната празнична програма за най-малките ще бъде музикантът Искрен Пецов.
В пространството около Летния театър се провежда и тазгодишният Празник на горнооряховския суджук.
И малки, и големи могат да намерят много интересни занимания, не само при различните атракциони, но и в занаятчийските работилници, разположени в района.
В Деня на детето всеки желаещ ще може да направи собствено захарно петле при специалните Работилници „Шекерджийница“ с майстор Боян Минчев.
Вкусни ястия с горнооряховски суджук ще приготвят на място шеф Царина Цанева и шеф Ивайло Иванов от Hell’s Kitchen.
Как се месят и точат кори за баница пък ще показва 78-годишната баба Стефка от село Върбица.
Сред занаятчийските ателиета, които със сигурност ще предизвикат интерес, са също Грънчарска работилница, Работилница „Тъкачество“, Работилница „Куклите на Мария“, Работилница за накити и аксесоари за деца, Работилница за плетене на сувенири от царевична шума, Работилница „Плъсти“, Ателие „Шевица“, Работилница „Шекерджийница“.
Десетки вълнуващи занимания и уникални произведения очакват посетителите.
А всеки гост на Празника на Горнооряховския суджук, който закупи сувенир от щанда на Исторически музей може да вземе участие в томбола. Първото теглене ще бъде в 12.00 часа в съботния ден.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени