2.8° C
Предимно облачно
toggle

Най-много разрешения за изграждане на фотоволтаици са издадени през 2021 г. от Община Горна Оряховица

04 февруари 2022
image

137 строителни разрешения са издадени през изминалата година от Община Горна Оряховица. За сравнение през 2020 г. те са били 112.
През 2021 г. най-много строителни разрешения – 34 са издадени за изграждане на фотоволтаични електроцентрали. Най-големият обект ще се изгради в землището на с. Янтра. Фотоволтаици ще се изграждат също в Горна Оряховица, Поликраище, Драганово, Паисий, Първомайци, Долна Оряховица, Крушето. Сред издадените разрешения за строеж през изминалата година са за ритейлпарк с магазини и подземен гараж в северната част на Горна Оряховица, за реконструкция и преустройство на сградата на ГУМ с изграждане на открит и наздземен паркинг и достъпна среда, както и за обществена сграда с жилищна част, също в северната част на града. Издадени са разрешения за строеж и за изграждането на външен асансьор на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, за жилищни и селскостопански сгради, за летни кухни, барбекюта, както и за промяна на предназначението на различни обекти.
През изминалата година в експлоатация са въведени 50 обекта, докато през 2020-та те са били 55. Сред тях са четирите мултифункционални игрища в долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище, както и за ремонта на сградата на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и изградения външен асансьор. В експлоатация са въведени и сгради от първия етап на изграждащи се два хотелски комплекса, както и жилищни сгради, складови помещения, гаражи.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени