2.8° C
Предимно облачно
toggle

НАП Велико Търново дари хранителни продукти на приюта за бездомни в Горна Оряховица

21 декември 2022
image

В навечерието на най–светлите празници, служители от териториалната дирекция на НАП във Велико Търново организираха поредната си благотворителна кампания. Този път данъчните събраха хранителни продукти, които дариха на приюта за бездомни в Горна Оряховица. Социалният дом е единствен от този тип в цяла Великотърновска област и в него са настанени 15 души на възраст над 18 г.
  Храната е символичен подарък, който ще зарадва бездомните на Бъдни вечер, Коледа и Нова година. В дарението има всичко необходимо, за да могат приютените да усетят празничния дух. С няколко килограма месо, яйца, млечни продукти, олио и захар ще бъдат приготвени ястията за коледната и новогодишна трапеза. Към продуктите са добавени и пакетирани храни, консерви, ориз, боб, леща и много десерти. За добро настроение, служителите от НАП изпратиха и късмети за традиционната баница.
„ Не за пръв път колегите показват инициативност в организирането на подобни кампании и аз съм горд, защото в екипа ми има хора с големи сърца и много човечност в душите. Ако успеем да зарадваме бездомните като им подарим малко празничен дух по време на коледните празници, тогава всичко е имало смисъл!“, сподели директорът на ТД на НАП Велико Търново Ивайло Здравков.
От приюта за бездомни в Горна Оряховица подариха коледна картичка на целия екип на териториалната дирекция, с която благодариха за жеста. Ръководството увери, че храната ще бъде достатъчна не само за празничните ястия, а и за ежедневното меню на настанените. Домът е открит преди 3 г., като до този момент през него са минали близо 200 души с различни съдби.
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени