2.8° C
Предимно облачно
toggle

Национален зимен салон на изкуството отваря врати на 15 декември в горнооряховската Художествена галерия „Недялко Каранешев“

15 ноември 2022
image

Художествена галерия „Недялко Каранешев“,
с подкрепа на Община Горна Оряховица, организира
Национален зимен салон на изкуството 15 декември 2022 – 06 януари 2023 г.
Зимен салон на изкуството в ХГ„Недялко Каранешев“ е традиция в културния календар на гр. Горна Оряховица. Изложбата спокойно възприема ролята на обобщаващо творческата година събитие, на което автори с различни креативни търсения правят своята поредна и последна среща, преди настъпването на Новата година. Национален зимен салон на изкуството, предлага място на изява, както за утвърдени и добре познати имена от града, така и на автори-гости. Многообразието в сюжетната канава, в техниките и реализацията, претворения светоглед, обогатяват цялостното излъчване на изложбата, а предпразничният дух, допълнително носи привкуса на радостно очакване.
Условия за участие:
1. Право на участие имат всички автори, творящи на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко категории:
     – Живопис
     – Графика
     – Скулптура (малка пластика – камък, метал, дърво)
     – Рисунка
     – Фотография
2. Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно креативните виждания на твореца.
3. Всеки автор може да участва с не повече от 2 творби, за всяка от категориите, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство.
4. Работите трябва да бъдат подготвени за експониране! Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани!
5. Всяка творба трябва да притежава етикет с информация, както следва: име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност.
6. Произведенията да бъдат създадени през периода 2020 – 2022 г. (автори, които участват за първи път могат да представят работи извън посочения период).
Всеки автор поема разходите за транспортиране на произведенията до посочения адрес и обратно. Работи неотговарящи на описаните по-горе изисквания няма да бъдат включени в изложбата!
За целите на създаването на виртуална галерия са необходими снимка на автора и съгласие за публикуване на лични данни (имейл адрес и/ или телефон за контакт), което може да се даде, или не, чрез попълване на съпътстваща апликационна форма. Фотосите се изпращат на приложения по-долу електронен адрес.
Срокове:
Откриване на изложбата: 15 декември 2022 г. 
Приемане на творбите: 28.11 (понеделник) – 09.12 (петък) 2022 г.
Закриване на изложбата: 06 януари 2023 г.
Връщане на творбите: след 06 януари 2023 г. /на място, или по договорка с уредника/
Адрес за изпращане на работите:
ХГ „Недялко Каранешев“,
ул. „Патриарх Евтимий“ 1А
5100 Горна Оряховица
Контакти:
уредник: Деница Иванчева Иванова–Александрова
e-mail: ivanova.deniza@yahoo.com
тел.: 0879104271
 
В прикачения файл е апликационната форма
за участие в Национален зимен салон на изкуството 2022

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Апликационна форма за участие 194 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени