2.8° C
Предимно облачно
toggle

Николай Рашков положи клетва като кмет на Община Горна Оряховица

10 ноември 2023
image

Николай Рашков, който бе избран за кмет на Община Горна Оряховица, положи клетва на първото заседание на новия Общински съвет. Тържествената сесия бе свикана със заповед на Областния управител Ивайло Здравков. Заседанието започна с химните на Република България и на Европейския съюз и бе ръководено Ивайло Здравков. Новоизбраният кмет на общината положи клетва в присъствието на членовете на Общинската избирателна комисия, новите общински съветници и кметове на населените места, общинска администрация и граждани.
Във всичките си действия да се ръководят от интересите на горнооряховчани и да работят за тяхното благоденствие се заклеха днес кметът на общината Николай Рашков, кметовете на кметства и общинските съветници. Нека приоритет във вашата работа да бъдат обещанията и отговорностите , които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги, като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност. Помогнете на институциите да бъдат уважавани. Бъдете в диалог с гражданите и докажете, че във ваше лице те са направили правилния избор, обърна се към всички тях областният управител Ивайло Здравков. Успешна и ползотворна работа през мандата пожела и председателят на Общинската избирателна комисия Иван Илиев, връчвайки удостоверенията на избраните.
Протягам ръка към всеки, чиято мотивация е напредъкът на общината и благоденствието на нашите съграждани. Ще управлявам със и за всеки, ще оптимизирам прецизно, ще поправям там където нещо не функционира, ще надграждам там, където има добре свършена работа. Доверието, което ни е дадено днес е шанс за всеки от нас да остави следа със своя принос за Горна Оряховица. Нека нашите деца и внуци да наследят един подреден, сигурен и приветлив град. Бъдете всеотдайни и всеки ден доказвайте, че доверието на горнооряховчани е било заслужено, каза Николай Рашков, встъпвайки официално в мандата си като кмет на Община Горна Оряховица.
Той получи символите на града – огърлие и ключ, от временно изпълняващата дейността кмет инж. Деница Коева.
 Клетва положиха и кметовете на населените места. През този мандат начело на Долна Оряховица ще бъде Веско Ирибаджаков. Досегашният градоначалник на втория град в общината – Йордан Байчев вече е общински съветник. Ясен Янков отново е кмет на Първомайци, Йордан Петров на Върбица, а Маринчо Маринов – на Горски долен Тръмбеш. Още 4 години Янтра ще управлява Владимир Илиев, Правда – Венета Василева, а Писарево - Ахмед Мустафов. Драганово ще се ръководи от Иван Кишев, Поликраище от Цветомила Кьосева, а Крушето от Ивелина Георгиева. Кмет на Стрелец ще бъде Николета Ганадолска, а на Паисий Светозар Стефанов.
Новата общинска власт получи благослов от архиерейския наместник отец Николай, от отец Зоран Мамучевски и отец Созонт. Бог да укрепи ръцете и сърцата ви, благословиха отците. 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени