2.8° C
Предимно облачно
toggle

Областният управител инициира провеждане на неприсъствено заседание на Междуведомствената комисия

02 април 2020
image

Във връзка с обявеното извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, областният управител проф. д-р Любомира Попова инициира провеждане на неприсъствено заседание на Постоянната областна комисия за изпълнение на дейности и задачи, свързани с правомощията на Областен управител на област Велико Търново по закона за защита при бедствия и правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.
Членовете на Постоянната областна комисия след запознаване с предварително предоставените им искания от общините Велико Търново, Горна Оряховица и Стражица, дадоха своите положителни становища по целесъобразността на същите. В тази връзка всички искания за финансиране включени в дневния ред са приети единодушно.
Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев е направил искане за финансиране на 5 (пет) обекта. Това са „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Георги Бенковски", „Трети март" и „Цар Иван Асен II" в с. Драганово, община Горна Оряховица, на стойност 370 771.06 лв.; „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Димитър Дюлгеров", „Камчия", „Хан Аспарух" и „Козлодуй" в с. Поликраище, община Горна Оряховица, на стойност 368 659.28 лв. „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улица „Княз Александър Батенберг" в с. Първомайци, община Горна Оряховица, на стойност 370 477.40 лв.; „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Кирил и Методий", „Косово поле", „Наум Охридски", „Радецки" и „Шипка" в гр. Горна Оряховица, на стойност 370 798.76 лв.; „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Възраждане", „Пирин", „Сергей Румянцев" и „Страцин" в гр. Долна Оряховица, община Горна Оряховица, на стойност 370 732.85 лв.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени