2.8° C
Предимно облачно
toggle

ОбС – Горна Оряховица прие новата структура на общинската администрация, заместниците на кмета вече ще са трима, вместо досегашните 4

30 ноември 2023
image

Зам.-кметовете на Горна Оряховица ще бъдат трима, вместо досегашните 4-ма. Тази промяна беше приета от Общинския съвет, заедно с новата численост и структура на администрацията.
Настъпва и промяна в ресорите на заместник-кметовете. Те ще бъдат „Териториално, селищно устройство, общинска собственост, строителство и екология“, „Бюджет, финанси, икономическо развитие и международни отношения“ и „Хуманитарни дейности и спорт“.  
Пред общинските съветници днес беше представен първият назначен зам.-кмет. Това е професионалистът с дългогодишен опит инж. Анелия Христова, която поема ресор ТСУ. Очаква се останалите двама заместник-кметове да встъпят в длъжност следващата седмица.
Новост в структурата е и въвеждането на отдел „Правен“ с 5 щатни бройки към Дирекция „Обща администрация“. Отдел ГРАО се запазва, а „Човешки ресурси и обществени поръчки“ намаляват числеността си с 1 щат. „Бюджет, финанси и счетоводна дейност“ вече ще е от 11 щата, вместо досегашните 10.
В Дирекция „Специализирана администрация“ също настъпват промени – „Местни данъци и такси“, както и  „Икономическо развитие и международни отношения“ ще имат с по един щат по-малко. С 2 щата намалява „ТСУ и общинска собственост“, „Строителство и екология“ има 10 щатни бройки. Отдел „Хуманитарни дейности“ намалява от 11 на 6 щата, създава се отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ с численост 7 човека.
Тази година има двама кметове повече - в Стрелец и Паисий, а Горски горен Тръмбеш остава кметско наместничество. Общата численост в администрацията се увеличава от 116 на 120 щата.
На пряко подчинение на общинския кмет ще са тримата му заместници, секретарят на Общината, звено „Вътрешен одит“ и още 6 длъжности.
 
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени