2.8° C
Предимно облачно
toggle

Община Горна Оряховица подготвя бизнес каталог, за да помага на местните фирми да достигат повече клиенти

01 февруари 2024
image

Бизнес каталог, който да представя горнооряховските предприятия пред чуждестранни и национални партньори на местната власт, подготвя Община Горна Оряховица. Целта е компаниите да намерят нови пазари, а гражданите да се информират за предлаганите стоки и услуги в региона. Каталогът би могъл да подобри и комуникацията между самите фирми.
Това съобщи зам.-кметът Даниел Божанков, който отговаря за сферите бюджет, финанси, икономическо развитие и международни отношения.
Всички желаещи компании от горнооряховска община ще имат възможността да представят в каталога своята дейност, продуктите или услугите си.
Разработен е въпросник, който дружествата вече получават на електронните си пощи. В него, освен информация за контакт и специфика на продукта или услугата, компаниите имат възможност да опишат своята история, приоритетите и посоката на развитие, както и пазарите към които се стремят.
Участието в каталога е напълно безплатно за горнооряховските фирми, които изявят желание да присъстват в него, като местната администрация има грижата, както за оформлението, така и за разпространението му.
Бизнес каталог – Горна Оряховица ще бъде представян в побратимените градове, по време на работни пътувания, при участия на Община Горна Оряховица в икономически и други форуми у нас и в чужбина, и чрез различни комуникационни канали.
От самото начало на мандата, по инициатива на кмета Николай Рашков, общинската управа поддържа активен диалог с местната индустрия, изпраща се осведомителен бюлетин до фирмите, относно свършеното и това, което се планира, припомни Даниел Божанков. Той обясни, че вследствие на това Общината разполага с контактите на повечето горнооряховски предприятия.
Ако обаче има фирми, които желаят да бъдат представени в каталога, а не са получили въпросника, могат да се свържат със зам.-кмета Божанков, като пишат на електронен адрес obshtina@g-oryahovica.org .
Очаква се изданието да бъде готово за празника на Горна Оряховица.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени