2.8° C
Предимно облачно
toggle

Община Горна Оряховица се присъединява към инициативата „Часът на Земята“

22 март 2024
image

Община Горна Оряховица се включва в „Часът на Земята“ – най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на природата.
За времето от 20.30 до 21.30 ч. в събота, 23 март ще бъде изключено фасадното осветление на сградата на общинската администрация в центъра на града. Изгасването на светлините е знак на грижа към природата и призив към жителите, при възможност също да се присъединят към кампанията.  
„Часът на Земята“ води началото си от 2007 г., когато по инициатива на WWF, повече от 2 милиона човека и 2000 компании в австралийския град Сидни изгасят осветлението си за един час, за да покажат загрижеността си.
Днес Часът на Земята е едно от най-масовите екологични движения в света, което се провежда всяка година със същата цел, като през 2007 г. – да обедини света в подкрепа на планетата и живота.
Въздействието му обаче вече надхвърля изключването на светлините!
Тази година WWF призовава да създадем "Най-важният Час на Земята"!
В този един час милиони хора по света ще бъдат активни и ще помагат за опазването на природата. Така те ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим.
Всеки индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да пазаруваме по-съобразно, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия, да посадим медоносни растения..
Включете се и Вие!  

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени