2.8° C
Предимно облачно
toggle

Община Горна Оряховица ще си сътрудничи с неправителствената организация „М и М – помощ за животните в България“

18 април 2023
image

Представители на Община Горна Оряховица и Мартин Янчев от неправителствената организация „М и М – помощ за животните в България“ проведоха среща във връзка с обмяна на опит и добри практики. Организацията е създадена и регистрирана с цел да помага на бедстващи, болни и изоставени от собствениците си животни.
Срещата бе инициирана по повод зачестилите случаи на изоставяне на домашни любимци, както и на малки кученца и котенца. Затова и бъдещото сътрудничество е свързано основно с повишаване на контрола върху регистрацията на домашните любимци и задълженията на техните собственици по отглеждането им.
В тази връзка отправяме молба към домоуправителите на сградите да подадат информация в Център за административно обслужване в Общината, като в заявление в свободен текст посочат броя и вида на отглежданите животни в управляваните от тях сгради.
Напомняме, че едно от задълженията на собствениците е животните да бъдат чипирани при първоначалната им регистрация при ветеринарен лекар. Така по-лесно могат да се проследят чия собственост са , в случай на инцидент или изоставяне.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени