2.8° C
Предимно облачно
toggle

Община Горна Оряховица възстанови традиционната среща по повод Деня на самодееца – 1 март

28 февруари 2022
image

След двугодишно прекъсване в навечерието на 1 март Художествена галерия „Недялко Каранешев” отново посрещна самодейци от Община Горна Оряховица. Заради служебен ангажимент на кмета инж. Добромир Добрев, символичен домакин на срещата бе ресорният заместник-кмет Григор Минков.
На срещата присъстваха народният представител Димитър Николов и заместник-кметът Стефчо Алипиев, Почетният гражданин на Горна Оряховица Аделина Колева, председатели и секретари на читалища, представители на Младежки дом, Центъра за подкрепа за личностно развитие, Исторически музей, ръководители на танцови и певчески колективи.
Любителските художествени състави от община Горна Оряховица неведнъж са доказвали професионализъм и обич към изкуството. Много са групите, ръководителите и участниците, които пазят живи народните традиции и разкриват красотата на музикалното, певческото, танцовото и театралното изкуство. Убеден съм, че никога няма да угасне онзи плам, с който творите, обърна се към самодейците Григор Минков и поздрави всички присъстващи на срещата от името на кмета инж. Добромир Добрев.
Щастлив съм, че след тежките години на COVID изпитание и социална изолация тази среща е възобновена. Още по-щастлив съм, че се провежда в деня на рождението на Емилиян Станев – човекът, който казва, че истинското щастие се състои в това да победим злото в себе си, каза от своя страна Димитър Николов.
Заместник-кметът Григор Минков връчи на председателите на читалищата и културните институции благодарствени грамоти.
Участие в празничната програма взеха Вокален състав „Графити“ с художествен ръководител и вокален педагог Аделина Колева, Кристиана Георгиева – цигулка, Константина Костадинова и и Чавдар Иванов – възпитаници на Школата по китара с преподавател Милко Тодоров при НЧ „Напредък – 1869“.
За поредна година учениците от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, под ръководството на своите учители се бяха погрижили и приготвили празничния кетъринг.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени