2.8° C
Предимно облачно
toggle

Общината обезпечи участието на акробатите Мартин и Данаил Николови в престижни състезания до края на годината

29 септември 2020
image

1000 лв. ще бъдат отпуснати от Община Горна Оряховица на акробатите Мартин и Данаил Николаеви, състезатели от СК „Джим Денс“. Със сумата ще бъде обезпечено участието им в два престижни турнира, които ще се проведат до края на 2020 г. Решението бе гласувано и прието на днешното заседание на Общинския съвет.
От 9 до 11 октомври в Айтос ще се проведе Държавен шампионат, а за периода 27-29 ноември е насрочен Международният турнир „Дунавска перла“ в Русе.
С цел изграждането на състезателите е необходимо те да участват в международни турнири на високо ниво, посочва в мотивационното писмо до Общинския съвет треньорката Йорданка Кочева. По покана на председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Георги Бижев тя присъства на заседание на комисията, на представи и мотивира план за участие на акробатите. През 2021 г. им предстои Световно в Швейцария и Европейско в Италия.
Отпуснатите днес средства ще бъдат осигурени от резерва за спортните клубове в Горна Оряховица.
Двойката Мартин и Данаил Николови е включена в националния отбор към Българската федерация по спортна акробатика. През 2019 г. състезателите на „Джим Денс“ се класираха четвърти на Европейското в Холон, Израел, където останаха само на 2 десети от бронза. Заради този и други техни успехи акробатите Мартин и Данаил Николаеви бяха удостоени с Годишната награда на Община Горна Оряховица за 2020 г. за принос към спорта.

Снимки: Фейсбук страница на СК "Джим Денс"

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени