2.8° C
Предимно облачно
toggle

Одобриха проект "Грижа в дома" в подкрепа на възрастни хора в Горна Оряховица

22 декември 2022
image

Над 211 възрастни хора в община Горна Оряховица ще бъдат подкрепени в грижите за дома си още една година. Проектът "Грижа в дома" надгражда "Патронажна грижа", който осигурява социално и здравно обслужване за хора с увреждания, самотно живеещи възрастни хора и такива, които не могат да се самообслужват. Новото е, че обслужването вече няма да е фиксирано само до 2 часа дневно.
След 12 април 2023 г. всеки, който е ползвал и има необходимост да ползва услуга в домашна среда, ще продължи да я ползва. Тези, които имат желание да бъдат включени като нови потребители, ще могат да подават заявления в общината от 12 февруари 2023 г. Новата Процедура ни дава възможност да разширим услугата, както с брой потребители, така и с брой предоставящи услугата, уточни кметът на Общината инж. Добромир Добрев.
Ще бъдат назначени допълнително домашни санитари, медицински сестри, разносвачи за пазаруване на хранителни продукти, лекарства и стоки от първа необходимост.
По проекта до сега бяха обхванати 118 възрастни в 14 населени места в община Горна Оряховица. С „Грижа в дома“ се увеличава капацитетът на услугата почти двойно.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени