2.8° C
Предимно облачно
toggle

Огнян Стоянов е новият председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

10 ноември 2023
image

Огнян Стоянов бе избран за председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Това стана веднага след полагане на клетвата от общинските съветници на първото за мандат 2023-2027 г. заседание. Според правилата, тържественото заседание бе ръководено от доайена сред съветниците – инж. Павлинка Николова.
Новият общински съвет ще се състои от 29 съветници.
Изборът за нов председател бе направен след тайно гласуване и бе подкрепен от 19 от присъстващите в залата 29 общински съветници.
Благодаря на тези, които ме подкрепиха и ще се старая да запазим това доверие в процеса на работа. Подавам ръка на колегите, които не ме подкрепиха и вярвам, че в процеса на работа ще намерим общи пътища и решения, тъй като проблемите на община Горна Оряховица нямат цвят и партийна принадлежност. Хората искат те да бъдат решавани, без значение, кой е предложил решението, каза след избирането си новият председател Огнян Стоянов.
В новият Общински съвет влизат 9 политически формации с общо 29 съветници. ГЕРБ имат 9 съветници, коалиция БСП за България и Левицата – 5, а Пряка демокрация – 4. ПП и ДБ са с 3 съветници, ДПС, Възраждане и Български демократически форум /КОД, БДФ/ – с по 2, а ВМРО и Български възход имат по 1 съветник.
Решенията и през този мандат ще се вземат предимно от мъже. Дамите в новия Общински съвет са 8. Най-младият общински съветник е Паолина Пенева.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени