2.8° C
Предимно облачно
toggle

Олимпийски и световни шампиони по борба гостуваха в Община Горна Оряховица

10 декември 2021
image

Олимпийски, световни и европейски шампиони по борба гостуваха в Община Горна Оряховица. Те бяха посрещнати в Гербовата зала от кмета инж. Добромир Добрев. Поводът за гостуването им е Международният турнир по борба „Никола Петров“, който се провежда днес и утре в Горна Оряховица. В състезанието вземат участие над 150 състезатели от близо 30 клуба от страната и чужбина. За да наблюдават младите борци в Горна Оряховица пристигнаха Валентин Райчев -генерален секретар на Българска федерация по борба, олимпийски шампион от Москва 1980 г., Нено Ненчев – сребърен медалист от Европейското първенство през 1988 г., треньор на ЦСК и на националния отбор по борба, Явор Янакиев – световен шампион от Баку през 2007 г. и бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин 2008 г., Иво Ангелов – европейски и световен шампион през 2013 г., обявен през същата година за най-добър борец, Александър Костадинов – европейски шампион през 2014 г. Елина Васева - носителка на три медала от европейски първенства, седма на олимпиадата Пекин 2008 и многократна шампионка на България. На срещата присъстваха и заместник-кметът Стефчо Алипиев, инж. Петя Богданова – директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, председателят на Клуба по борба "Локомотив" Цветан Зеленков, както и представители на Горнооряховския младежки парламент, с чието партньорство Общината работи през годината при реализиране на спортните мероприятия.
Щастлив съм да ви посрещна в Горна Оряховица, особено в годината, в която сме Европейски град на спорта. Направихме много състезания и турнири и изпълнихме със съдържание таза титла. За пореден път доказахме, че Горна Оряховица може да е малък, но е много спортен град, обърна се към гостите инж. Добромир Добрев. Градоначалникът разказа каква спортна дейност се развива в клубовете, както и за спортната база. Гордеем се с постиженията на нашите състезатели. Спортът винаги е бил и ще продължава да бъде приоритет на общинското ръководство, сподели градоначалникът.
Гостите дадоха отлична оценка на спортната база и условията, в които тренират състезателите. Много са малко кметовете, които имат такова отношение към спорта. Не случайно и горнооряховската школа по борба е една от водещите в страната. Работете все така, а децата ще ви се отблагодарят с медали, пожелаха гостите.
В събота започват схватките от Международния турнир „Никола Петров“, който ще сложи финал на спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта през 2021 г.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени