2.8° C
Предимно облачно
toggle

Осем контейнера за текстилни отпадъци са на разположение на гражданите, обслужват се ежеседмично

05 февруари 2024
image

Община Горна Оряховица напомня, че общо осем контейнера за текстилни отпадъци са на разположение на жителите на града. В тях могат да бъдат изхвърляни стари и ненужни дрехи, както и текстилни материали като кърпи, завеси и др.
Припомняме, че по един от тези контейнери се намира до входа на Градската градина, до магазин „Лидл“, до спирката на Обръщалото на ул. „Васил Левски“, до търговския парк, а два са разположени в района на парк „Детски кът“, откъм южния вход на стадиона.
Контейнери има и на северния подход към парк „Николай Панайотов“ – срещу ул. „Васил Левски“, а също в района на Покрития пазар.
Текстилните отпадъци трябва да бъдат чисти и поставени в добре затворени торби. В контейнерите не бива да се изхвърлят битови отпадъци, хартия, стъкло или метал.
Само в четири от по-новите съоръжения могат да бъдат изхвърляни и кожени изделия като чанти и обувки. Изрични указания са поставени върху всеки от контейнерите.

Съоръжения се обслужват ежеседмично.
Първите такива контейнери бяха поставени преди повече от 3 години, по проект „Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци“.
Общинската администрация ще продължи да насърчава рециклирането.
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени