2.8° C
Предимно облачно
toggle

От 11 до 13 юли Горна Оряховица ще бъде домакин на лятно автокино

03 юли 2023
image

Горна Оряховица отново ще бъде домакин на лятно автокино. На 11, 12 и 13 юли, почитателите на седмото изкуство ще могат да гледат три от най-успешните български филма „Чалга“, „Завръщане 2“ и „Игра на доверие“. Импровизираният автокиносалон ще бъде на паркинга пред Летния театър. И трите прожекции са безплатни за гражданите и са подарък от Община Горна Оряховица.
Първата вечер (11 юли) зрителите ще могат да видят филма „Чалга“. Това е първият български филм заснет изцяло със смартфон.Сценарист и режисьор е Мариян Вълев, познат на българския зрител от крими сериала „Под прикритие“  където се превъплащава успешно в ролята на Куката. Снимките на „Чалга“ са правени в град Варна през август 2022 г. Филмът е пуснат премиерно през март 2023 г. Ролите в кинопродукцията са поверени на Елеонора Иванова, Цветелина Стоянова, Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов и др.
Втората киновечер (12 юли) ще бъде показан филмът „Завръщане 2“ на режисьора Николай Илиев, който е продуцент и сценарист с Башар Рахал. Комедийната драма излиза по екраните през февруари 2022 г. Във филма участват Александър Кадиев, Рахал, Илиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова, Йоанна Темелкова и Антон Порязов.
Трета вечер (13 юли) киноманите ще могат да гледат филма „Игра на доверие“. Премиерата му е през февруари 2023 г. Режисьор на филма е Мартин Макариев, сценарият е на Борислав Захариев. Ролите са поверени на Яна Маринова, Луиза Григорова, Владимир Зомбори, Александър Димов, Пламен Манасиев, София Ласкин, Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Искра Донова, Китодар Тодоров, Яна Титова и Христо Петков.
И трите вечери прожекциите ще започват в 21.15 ч., а паркирането на автомобилите, което ще става по специален начин ще започва от 20.00 ч.
И трите киновечери публиката ще има възможност да се срещне с актьора Александър Сано.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени