2.8° C
Предимно облачно
toggle

Отборите на СУ „Георги Измирлив“ и ПГЕЕ „Ломоносов“ са победители в общинския етап на Ученически игри по футбол

27 октомври 2023
image

Отборите на СУ „Георги Измирлив“ и ПГЕЕ „Ломоносов“ са победители в общинския етап на Ученически игри по футбол. Те ще се състезават на областно ниво.
Общинският етап на Ученически игри 2023/2024 г. по футбол се проведе от 24 до 26 октомври. Срещите се играха на изкуствения терен до Спортна зала „Никола Петров“. Участие взеха 11 отбора, разделени в три възрастови групи: V - VII клас, VIII - X клас и XI - XII клас.
В групата V - VII клас се състезаваха четири отбора. На IV място се класираха ОУ „Иван Вазов“, III място е за СУ „Вичо Грънчавов“, втори се класира тимът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Големите победители в този кръг са футболистите на СУ „Георги Измирлиев“ и отборът им продължават в следващият етап на областно ниво.
Във възрастовата възрастова група VIII - X клас взеха участие 3 отбора. Трети се класираха СУ „Георги Измирлиев“, втори са ПГЛПИ „Атанас Буров“.Отборът който продължава в областния етап на Ученическите игри е ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, който се класира на I място.
В най-голямата възрастова група XI - XII клас се включиха четири отбора. Четвърти се наредиха футболистите на ПТГ „Васил Левски“,, трети са ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“. Двубоят за I и II място бе изключително оспорван и с резултат 6:5 победители са ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, които продължават в следващият кръг на областните състезания, втори останаха футболистите на ПГЛПИ „Атанас Буров“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени