2.8° C
Предимно облачно
toggle

Петъчното тържище в Горна Оряховица се мести на нова локация

23 февруари 2024
image

Още от следващия петък т.нар. битак в Горна Оряховица ще се намира на нова локация – от източния край на стадиона. От  години този вход е неизползваем, а на пространството пред него беше проведен и празникът на Горнооряховския суджук.
 
Площта е достатъчно голяма, в следващите дни ще се поставят ограждения, указателни табели и химически тоалетни, ще се обособят търговски площи. Ще бъде изготвена и специална схема за разполагането на щандове.
Категорично няма да се допуска продажбата на живи животни и птици.

Изместването на тържището е ангажимент, който кметът Николай Рашков пое, заради множеството оплаквания от живущи край досегашната локация на битака по бул. „Македония“. Отпадъци, шум и задръствания се образуват всяка седмица, буквално пред вратите на хората.
 
В петък кметът Рашков, зам.-кметът Даниел Божанков и председателят на ОбС Огнян Стоянов направиха нова проверка на място. Те бяха единодушни, че преместването на толкова много търговци не е лесно, но е въпрос на добра организация.
 
Същия ден темата беше обсъдена и с ръководството на Районното управление на полицията в Горна Оряховица.
Извършен бе съвместен оглед на терена в източната част на стадиона, като се уточниха детайлите по организацията на движение и паркиране. 
 
Управителят на дружеството „Общински пазари“ Димитър Димитров вече е внесъл и предложение до ОбС теренът да се утвърди като място за провеждането на петъчното тържище, писмено са били уведомени и самите търговци.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени