2.8° C
Предимно облачно
toggle

ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица изпрати абитуриентите от Випуск 2022

13 май 2022
image

С много емоции, цветни балони и конфети, и българско хоро Випуск 2022 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ пое по пътя на живота. Празничното настроение с абитуриентите сподели заместник-кметът Григор Минков.
До днес ви води ръката на учителя, но от утре ще ви води животът. Бъдете горди с името на вашето училище, бъдете добри, всеотдайни и следвайте мечтите си. Не забравяйте името на великия българин Атанас Буров, обърна се към зрелостниците Григор Минков.
Да се реализирате в живота, да успеете, да бъдете здрави, да си спомняте вашите учители, да не забравяте от къде сте тръгнали. На добър час, пожела на абитуриентите директорът на училището Георги Иванов.
Гости на празника бяха и Илия Стефанов – бивш директор на професионалната гимназия, както бивши ученици, заемали призови места в различни състезания и представяли училището на общинско, областно и национално ниво.
На тържеството бяха припомнени успехите на възпитаниците на ПГЛПИ „Атанас Буров“. Самуил Радков е стипендиант на Фондация „Буров“, Йована-Благовеста Христова представя отлично училището на Областния кръг от олимпиадата по български език и литература, Ани Стефанова – на тази по руски, Кристимир Бъчваров, Микаела Григорова, Магдалена Бояджиева и Никола Панов се представят отлично на олимпиадата по английски. В края на март бе проведен Финансов иновационен лагер, част от Световната седмица на парите. Първото място зае тимът на Симеон Славев, Радослава Гроздева, Силвия Иванова, Борислава Борисова. В лагера участва и абитуриентката Стефани Шумкова, която заради отличното представяне на отбора й бе приета за студент по „Финанси“ в Икономическия университет във Варно. Връстникът й Емилиян Николов записва отлично представяне в Националната олимпиада по финанси, реализирана от Икономическия университет във Варна. Той също е приет за студент. Достойно се представя и единадесетокласничката Емилия Йорданова. 
 
Теодора Колева и Даниел Димитров заеха пети места в своите възрастови групи в националния кръг на състезанието по финансова грамотност за област Велико Търново. Александър Късев, Александър Пейков, Никола Петров и Димитър Ламбев са лицата на ПГЛПИ в Националното състезание по компютърни мрежи. Традицонно е участието на „буровци“ и в инициативата Мениджър за един ден. Гимназията се гордее също с успехите на художниците си графици Анелия Михайлова, Росица Георгиева, Елеонора Христова, Ивона Иванова, Мария Пишманова и Йоана Караиванова.
Зад всички тези успехи стои трудът и на нашите учители, благодарим, казаха от своя страна абитуриентите, и спазиха традиция за гимназията да й дарят обща снимка на випуска. Цвете имаше за всеки от учителите, а, разбираемо, най-голямо внимание – за класните ръководители Галя Стефанова, Ваня Димитрова и Пламен Петков. 
Бъдете силни, живейте в хармония със себе си, природата и света, накарайте вашите приятели да се чувстват специални, радвайте се на успехите на другите така, както се радвате на собствените си, бъдете оптимисти, поръчаха на зрелостниците техните съученици от следващите випуски.
И по традиция на церемонията бяха раздадени грамоти с шеговито намигване към абитуриентите. Отличени бяха и най-добрите майстори на кормилото. А за Мис и Мистър на Випуск 2022 след допитване сред зрелостниците станаха Виктория Мидиева и Юсеин Арифов.
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени