2.8° C
Предимно облачно
toggle

Пламен Камбуров е победител в планинско състезание „Раховец-Лясковец“ 2023

16 юли 2023
image

Пламен Камбуров е победител в десетото издание на планинското рали „Раховец-Лясковец“. Състезанието е ІІ кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. След първия кръг, провел се в Шумен, Пламен Камбуров бе на второ място.
30 пилоти стартираха в десетото издание на „Раховец Лясковец” 2023. Трасето от Стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир, е едно от най-атрактивните и най-техничните в България и затова привлича все повече участници. Организатори на Планинското изкачване са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг Тим“.
Победител стана Пламен Камбуров от АСК „Премиум Рейсинг Тийм“ с Шкода Фабия RS 2000, с общо време 5:58,127. В Генералното класиране втори и трети са съответно Румен Киров със Субаро Импреса и Искрен Веселинов с Хонда Сивик. Тодор Тодоров с VW Поло, който е автор на идеята за провеждането на състезанието в Лясковец, завърши втори в своя клас HC3 и осми в генералното класиране.
При отборното класиране победител е АСК „Премиум Рейсинг Тийм“, втори и трети са АСК „Стара Загора“ и АСК „Мотор Спорт“.
При надпреварата за Купа „ЛАДА“ и тази година имаше представител на нежния пол. Единствената дама, която за трета година участва в състезанието в Лясковец, бе Виляна Дякова от Аксаково. Именно за нея за втора година е победата в надпреварата за купа „Лада“, където грабна първото място, а в генералното класиране състезателката се нареди на достойното 18-то място. Нейни подгласници са Чавдар Чернев от Шумен Автомоторс и Бранимир Данов от АСК „Страт М – Криводол“.
Наградите купи за първо, второ и трето място и шампанско за призьорите в различните класове, връчиха кметовете на общините организатори д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев и представители на спонсорите на състезанието.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени