2.8° C
Предимно облачно
toggle

По 2000 лв. се предвиждат тази година за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Горна Оряховица

23 януари 2023
image

Увеличение на сумата на 2 000 лв. за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Горна Оряховица се предвижда през 2023 г. Заявления могат да се подават от началото на месец март. Документите ще се приемат в Общинския съвет в стая 113. Крайният срок за подаване на заявленията е 28 април (петък) 2023 г. Документи могат да подават и семейства, подпомагани през предходните години.
На разположение на кандидатите, в Общинския съвет са подготвени комплекти с необходимите документи. Бланките могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Горна Оряховица тук
Инициативата за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Горна Оряховица стартира през 2014 година. От тогава са одобрени 133 кандидатури. До момента на всяка одобрена двойка са предоставяни по 1000 лв. годишно. Изплатени са над 123 000 лв. на двойките срещу разходооправдателни документи. Част от семействата са финансирани в няколко поредни години от Община Горна Оряховица. От началото на инициативата до сега са родини 38 деца.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени