2.8° C
Предимно облачно
toggle

Почетен знак за принос към общината и нейните граждани връчи кметът Николай Рашков на доблестни горнооряховчани

21 декември 2023
image

Отличието „Почетен знак на Горна Оряховица“ за принос в развитието на общината и заслуги към нейните граждани връчи кметът Николай Рашков.
Колективно, носители на наградата станаха мъжете от Доброволното формирование „Раховец– 4101“, които по време на снежното бедствие оказаха ценно съдействие на Общината и на съгражданите си, и с чиято помощ автомобили бяха освобождавани от преспите и от затиснали ги дървета. „Чест е да съм сред доблестни мъже“, каза кметът Рашков, като заяви, че общината ще се погрижи за по-доброто екипиране на отряда.
За действията по време на бедственото положение от края на ноември са отличени също Николай Върбанов и Георги Хаджимаринов, които помогнаха да се подменят паднали стълбове на ЕРП и да бъде възстановено електрозахранването в Долна Оряховица. „Вие помогнахте на гражданите, благодаря ви“, каза Николай Рашков.
Плакет и грамота получи също ученичката от СУ „Вичо Грънчаров” Никол Иванова, която намери и предаде в полицията пенсията на възрастно семейство. Доброто трябва да се показва, за да бъде пример, категоричен беше кметът, който отново благодари на учителите и семейството на Никол.
Приз получи и 87-годишният Иван Тодоров, който и на тази възраст продължава да участва в разкопките на крепостта Ряховец.
След като получи плакета си Иван Тодоров изненада кмета с ценен подарък за Историческия музей – старинна Библия с кожена подвързия, отпечатана в Цариград през 1871 г. Реликвата не бива да се пипа с голи ръце, категоричен беше Тодоров, който се оказа подготвен с два чифта ръкавици – за себе си и за кмета. Директорът на музея, който присъстваше на церемонията, обясни, че след като за Библията се погрижи реставратор, тя ще заеме достойно място в музейния фонд.
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени