2.8° C
Предимно облачно
toggle

Празничният за Горна Оряховица ден започна с молебен за здраве и благоденствие на всички жители

29 май 2024
image

С тържествен молебен за здраве, благоденствие и просперитет на всички горнооряховчани, отслужен от отец Антоний в храма „Успение Богородично“, започна празничният за Горна Оряховица 29 май.
На службата присъстваха кметът Николай Рашков, заместниците му инж. Анелия Христова, Петя Иванова и Даниел Божанков, председателят на ОбС Огнян Стоянов, секретарят на Общината Габриела Шилкова, ръководители и служители от отделите в общинската администрация и граждани.
Празникът на Горна Оряховица съвпадна и с християнския празник Преполовение, който бележи средата между Възкресение Христово и Петдесетница.
След службата кметът Николай Рашков за пореден път посети горнооряховския Исторически музей, за да разгледа богатите му сбирки. Днес в музея е Ден на отворените врати и всеки е добре дошъл, за да направи своеобразна разходка в историята на града и региона. Музеят разполага и с една от най-богатите колекции на автентични стари градски облекла. Именно с такива костюми могат да се пременят желаещите да се върнат в миналото и да запечатат този спомен - в двора на музея професионален фотограф е на разположение за ретро фото сесии.
В празничния ден се открива изложба с произведенията на участниците в тазгодишното издание на пленера „Живописатира“. Експозицията ще остане на разположение на гражданите до края на месеца.
Тържествената сесия на Общинския съвет, на която достойни горнооряховчани ще бъдат отличени за приноса им към града, е с начален час 17 ч. в Зала 1 на Общината. Час по-късно пред сградата на Общината ще бъдат издигнати знамената, а кметът Николай Рашков ще приветства жители и гости на града.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени