2.8° C
Предимно облачно
toggle

Предприети са действия по забавените преписки и жалби, гражданите вече получават отговори

18 декември 2023
image

Гражданите, които имат забавени преписки и жалби вече получават отговори от Община Горна Оряховица. Освен конкретиката по съответния казус, в тях се поднасят и извинения за забавянето. Това съобщи новият зам.-кмет по ТСУ инж. Анелия Христова.
„Както вече споделихме, някои от сигналите и преписките отлежават в администрацията още от началните месеци на изтичащата 2023 година“, коментира инж. Христова. По думите и́ това се дължи най-вече на недостатъчния брой служители в отделите по териториално и селищно устройство, но също така и на липсата на воля и организация от страна на предишното ръководство в ресора.
Оптимизирането на работата, на екипа и на разпределението на задачите, с които инж. Христова се зае още с встъпването си в длъжност на 1 декември, вече дават резултати.
Повечето жалби на граждани са срещу нерегламентирани действия на съседи, като преустройство на апартаменти, поставяне на ограждения, усвояване на тераси, завземане на общи части, незаконни постройки или строителни дейности, създаващи опасност. Това обясни инж. Анелия Христова, която е категорична, че няма маловажни въпроси.
Ролята на Общината е да бъдат констатирани фактическите обстоятелства от специално назначена комисия, за да се предприемат след това действия по процедурите, съответстващи на всеки отделен казус.
В някои от случаите, изискуемите по закон срокове за реакция наистина са много дълги и са свързани с обявяване на преписки и заповеди на съседи, но такива големи забавяния, няма да бъдат допускани в новия мандат на местната власт, категорична е инж. Анелия Христова.
„Благодаря на служителите, че оказаха пълно съдействие в работата и не я бойкотираха“, посочи инж. Анелия Христова.
 
 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени