2.8° C
Предимно облачно
toggle

Председателят на ОбС Огнян Стоянов и зам.-кметът на Горна Оряховица Петя Иванова уважиха детския фолклорен фестивал "Весел Чичопей"

21 април 2024
image

Първомайци посрещна близо 200 деца, участници в осмия национален детски фолклорен фестивал „Весел чичопей“, който се проведе на 20 април. Фестивалът и конкурсът в рамките на празника, се организират по инициатива на НЧ „Иван Вазов 1893“, на чиято сцена се изявяваха малките певци и танцьори.
30 детски формации в различни възрастови групи, от общините Горна Оряховица, Велико Търново и Габрово пяха и танцуваха в съботния ден, облечени в народни носии.  
Зам.-кметът на Горна Оряховица Петя Иванова и председателят на ОбС Огнян Стоянов бяха сред публиката, която гледа с интерес изпълненията. Двамата поздравиха инициаторите за мисията им да популяризират фолклора ни и да го съхраняват, успявайки да привлекат децата към фолклорните танци и песни.догодина читалището ще посрещне своите гости с ремонтиран покрив и таван.
100 000 лв. са заложени в общинския бюджет за ремонт на читалищния покрив тази година, припомниха Огнян Стоянов и Петя Иванова, като заявиха, че се работи и за това,
НЧ „Иван Вазов 1893" да получи цялостно обновление.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени