2.8° C
Предимно облачно
toggle

Представители на нидерландската организация SMHO се срещнаха с директорите на социалните услуги в общината

19 октомври 2021
image

Представители на нидерландската организация SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ се срещнаха с директорите на социалните услуги, предоставяни в община Горна Оряховица. От 2019 г. организацията е сред редовните дарители на МБАЛ „Св. Иван Рилски”.
Джеф Акерманс, Фред Рингс и Тол Ванопен бяха посрещнати от кмета инж. Добромир Добрев в Гербовата зала на Общината. На срещата присъстваха и заместник кметовете инж. Деница Коева и Григор Минков.
Градоначалникът разказа на гостите за социалните услуги, които се предоставят в Горна Оряховица и населените местя, както и за социалните проекти по които работи Общината. Започна ги и с предстоящото обособяване и изграждане на социален комплекс, в който освен досега действащи, ще се предоставят и нови социални услуги.
Гостите от Нидерландия изразиха удовлетворение от дейността, която Общината развива в социалната сфера и попитаха за потребностите от консумативи и апаратура, които имат социалните заведения, за да могат да помогнат отново.
Нидерландската организация SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ съществува от близо 30 години. Подкрепя социални и здравни заведения в Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. От 2019 г. Фондацията е сред редовните дарители на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Даренията им обхващат всички сфери от дейността здравното заведение – лечебна, диагностична, спомагателна.
Първото направено за Горнооряховската болница дарение бе линейка. Във времето назад SMHO е дарявала и апаратура, легла, а всички доброволци са щастливи да разберат, че предоставеното се използва и че има резултат от усилията им, споделиха представителите на организацията.
Заради доброто сътрудничество и благотворителна дейност, през 2020 г. SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ бе отличена с Наградата на Община Горна Оряховица за принос в социалната сфера.
Днес представителите на благотворителната организация имаха възможността лично да получат плакета и благодарствения адрес. Отличието им бе връчено от кмета инж. Добромир Добрев.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени