2.8° C
Предимно облачно
toggle

Продължава интересът към изграждане на фотоволтаици в община Горна Оряховица

03 февруари 2023
image

И през 2022 г. е продължила тенденцията за изграждане на фотоволтаици община Горна Оряховица. Издадените от Общината строителни разрешения са 111, като 27 от тях са за фотоволтаични електроцентрали. Освен в Горна Оряховица, фотоволтаици ще се изграждат и в Долна Оряховица, Поликраище, Първомайци, Драганово.
Сред издадените разрешения за строеж през миналата година са и за футболно игрище, еднофамилни жилища, гаражни клетки, складове, селскостопански сгради, подпорни стени, както и за общински пътища и ремонтни дейности по различни сгради.
През изминалата година в експлоатация са въведени общо 54 обекта, докато през 2021-та те са били 51. Сред тях преобладават еднофамилните жилищни сгради и гаражните клетки. В експлоатация са въведени също и сградата на Кризисния център, обект за производство на консерви от гъби и зеленчуци в Поликраище, реконструирани селскостопански сгради за отглеждане на едър рогат добитък също в Поликраище и в Долна Оряховица, гараж и работилница с навес за селскостопански машини в Паисий, както и обекти с променено предназначение.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени