2.8° C
Предимно облачно
toggle

Първи голям концерт на учениците от профил „Музика“ при СУ “Вичо Грънчаров“

28 юни 2023
image

Първият си голям самостоятелен концерт изнесоха ученици от профил „Музика“ в СУ „Вичо Грънчаров“. От сцената на Зала 1 в Общината младите таланти поднесоха на публиката уникален спектакъл с музика от различни стилове и епохи. Концертът уважи Ивелина Върбанова, специалист в отдел „Хуманитарни дейности“ при Община Горна Оряховица.
Началото на концерта постави Владимир Мълчиниколов от класа по пиано на проф. д-р Снежина Врангова, който изпълни на роял произведения от Панчо Владигеров и Сергей Рахманинов.
Младият изпълнител заплени публиката с емоционалната интерпретация на творбите. Плавната последователност на жанровете премина през класика до популярната музика. Фелин Ахмедова, Ванеса Цветанова и Демис Таиров от клас „Поп и Джаз пеене“ и децата от ДВГ „Белканто“ с преподавател Милена Димитрова, заедно с гост – изпълнителя Кристофър Йосифов, изпълниха песни от българската популярна и естрадна музика: „Една българска роза“, песен от филма „Козият рог“, „Малките неща“ и „Нецъфнали рози“. Фелин Ахмедова представи вълнуващата песен от репертоара на Ищар „Евкалиптова гора“.
След българската естрада и емблематичните популярни песни на сцената зазвуча традиционният български фолклор. Ивета Попхристова и Кристиян Симеонов, с преподавател Теодора Бориславова изпълниха песните „Байрактари“, „Троица братя“, „Мятало Ленче ябълка“ и „Изгряла е месечинка“, с които поддържаха доброто настроението на публиката и бяха оценени с бурни аплодисменти. В концерта още се включиха учениците Александър Денев, Иван Анев и Росен Тонев от клас „Гайда“ с преподавател д-р Стефан Печикамъков, както и Денислав Йосифов и Габриела Шумкова от клас „Гъдулка“ с преподавател Йордан Иларионов.
Концертът завърши с изпълнение на Камерно-инструменталната група към СУ “Вичо Грънчаров“ в състав: Росен Тонев, Вероника Атанасова, Габриела Шумкова, Денислав Йосифов, Иван Анев и Павлина Станчева. Младите музиканти са част и от Школа за народни инструменти „Потомци“ към НЧ „Напредък 1870“ гр. Лясковец, с ръководител д-р Стефан Печикамъков. За краткото време, в което свирят заедно, талантливите момичета и момчета успяха да завоюват призови места на национални фолклорни конкурси.
С благодарност към всички за упоритата работа през годината се обърна директорът на училището Нели Атанасова. Тя поздрави преподавателите и учениците и да им пожелае да не спират да се развиват. Убедени сме, че безспорният талант на нашите ученици ще намери нови хоризонти за изява на българските и международните сцени, каза още Нели Атанасова.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени